MIR@D@ DIGIT@L

Reflexions sobre la Societat del Coneixement -la nostra, sembla ser-, articles publicats, paisatges, identitats, viatges virtuals i/o presencials...

Nom:

Periodista barceloní especialitzat en la gestió d'informació i comunicació. Professor-consultor de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

2005/08/04

El navegador pren protagonisme en la conducció del cotxe

Publicat al setmanari ACTUAL el 4-8-2005

La Unió Europea pretén que en menys de cinc anys els vehicles incorporin sistemes de connexió per satèl.lit i telefonia mòbil

Enric Bruguera

Embussos, cues, operacions sortida, operacions tornada... Tot i que la majoria de conductors acabem pensant que hi ha coses que no canviaran mai, aquest estiu pot marcar el punt de partida d’una revolució que en no gaire temps alterarà substancialment el que fins ara hem entès per conduir. La Unió Europea pretén que en un termini màxim de cinc anys tots els vehicles del continent surtin de fàbrica equipats amb sistemes de connexió per satèl.lit i telefonia mòbil. I molt més aprop, els responsables catalans del trànsit ja estan treballant en nous sistemes de telecomunicacions per fer arribar a l’interior dels nostres vehicles informació permanentment actualitzada sobre embussos i vies alternatives per evitar-los.

L’evolució del fenòmen és lenta, però imparable. De moment és difícil fer un cens actual exacte de navegadors per a automòbils
perquè molts usuaris prefereixen defugir despeses d’entre 1.200 i 2.500€ per adquirir un navegador específic per al cotxe, i aprofiten per a la conducció les prestacions dels seus petits ordinadors de butxaca –els PDA i les agendes electròniques- en els quals hi carreguen la creixent cartografia digital que comercialitzen empreses com Tele Atlas i Navteq.
Aquesta opció és suficient per als qui només pretenen consultar mapes detallats de qualsevol punt d’Europa des dels seus dispositius de mà. Però el gran salt qualitatiu arriba quan s’hi incorpora un dispositiu localitzador GPS –Global Positioning System- que utilitza satèl.lits per fixar la posició de l’usuari a cada moment, i adaptar els serveis a aquesta posició geogràfica mòbil.

És sobre aquesta base que la Comissió Europea està elaborant el seu programa e-call, per tal que a partir del 2010 tots els vehicles nous incorporin un navegador connectat per satèl.lit i una tarja de telefonia mòbil que permetin la localització automàtica i l’assistència immediata del vehicle en cas d’accident. El programa e-call preveu l’ús de la futura xarxa Galileu de satèlits europeus, i és ben vist tant pels fabricants d’automòbils pel que representa de valor afegit als seus vehicles, com per les operadores de telefonia mòbil, qui hi veuen una plataforma per augmentar la facturació per serveis d’informació turística i entreteniment.
Més aprop en l’espai i en el temps, el Servei Català de Trànsit preveu tenir enllestit per al 2007 un sistema de telecomunicacions per advertir en temps real a cada conductor sobre l’estat del trànsit a l’entorn de la seva posició –localitzada per satèl.lit- i proporcionar-li vies alternatives als embussos. El sistema requerirà navegador via satèl.lit i de codificador de ràdio digital en el vehicle.

Ara mateix, amb els aparells que hi ha al mercat, Ruta MoviStar o Tom Tom Go ja ofereixen, via telèfon mòbil o directament en el navegador GPS, serveis d’alertes immediates quan el conductor supera el límit de velocitat del tram de carretera pel qual està passant o la velocitat que ell mateix ha prefixat. Alguns d’aquests serveis també incouen informació sobre la posició dels radars fixes de control de velocitat.

I des del punt de vista de la seguretat del vehicle, l’empresa multinacional Detector ja fa més d’un any que ofereix un servei de recuperació dels vehicles robats, basat precisament en un dispositiu que permet la seva localització mitjançant els satèlits. Un servei que la firma Speaker Cars ha desenvolupat de forma que el propietari pugui rebre a cada moment en el seu mòbil informació actualitzada sobre on és el cotxe, si algú ha entrat al seu interior, o si li han intentat forçar les portes o trencar els vidres.

ADRECES
Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit
Tele Atlas: www.teleatlas.com
Navteq: www.navteq.com
RACC: www.racc.es
Ruta MoviStar: www.empresa.movistar.com
Tom Tom Go: www.tomtom.com
Detector: www.grupodetector.com
Speaker Cars: www.speakercars.com

El Gran Germà et vigilarà al volant

Com en tants d’altres àmbits, la localització del cotxe per satèl.lit obre polèmiques sobre la privacitat de l’usuari. La compayia britànica d’assegurances Norwich Union ja aprofita la tecnologia per oferir descomptes als conductors joves que no condueixen de nit. Un jove d’entre 18 i 21 anys pot estalviar-se fins un 30% del preu de la pòlissa... sempre i quan deixi controlar a l’asseguradora via satèl.lit en quines hores condueix, a quina velocitat i a on va.

El govern britànic, per la seva banda, està estudiant un sistema de control de vehicles per satèlit a fi d’aplicar automàticament a cada conductor un peatge variable en funció de quines carreteres fa servir i a quines hores. Un sistema que el govern alemany ja fa mesos que aplica a tots els camions que circulen per la seva xarxa viària. Obligats a portar localitzador GPS, els camioners paguen un peatge dinàmic en funció del seu itinerari.

L’avís més perillós l’han llençat els Emirats Àrabs Units: aprofitaran la tecnologia de localització per multar automàticament tots els vehicles que infringeixin qualsevol norma de trànsit que el satèlit pugui detectar.